Google má velký výpadek – aktuální informace

google-logo-animace-1-1080x675
Novinky ze světa

Google má velký výpadek – aktuální informace

Google je největší vyhledávač na světě. Společnost také nabízí e-mailovou službu Gmail, platformu pro hostování videí Youtube, mapy Google, Google Talk a sociální síť Google+. Google vyvíjí prohlížeč Chrome a software pro Android pro chytré telefony, včetně obchodu Google Play pro mobilní aplikace, stejně jako reklamní platformy Adwords a Adsense.

Velký výpadek postihl hlavně Evropu

Podle serveru downdetector.com, který detekuje výpadky jednotlivých serverů, uživatelé hlásí napříč Evropou problémy již od 12:30. V následujících desítkách minut pak začaly přibývat ohlasy nespokojených uživatelů, kterých se výpadek dotkl.

 

Nejvíce hlášení pochází ze střední Evropy, někteří uživatelé ale hlásí výpadky také v Asii, Austrálii a v USA.

 

Lidé nejčastěji uvádějí, že se vůbec nemohou připojit ke službám Googlu. V některých případech se jim sice stránky načtou, ale následně se nejde přihlásit/odhlásit či dělat v rámci služeb další úkony.

 

Co za nedostupností služeb Googlu stojí, není zatím jasné. Zástupci společnosti zatím žádné oficiální stanovisko nevydali. V tuto chvíli tak není jasné ani to, kdy by mohly jednotlivé služby začít zase fungovat.

 

Velký výpadek serverů postihl v minulém týdnu také Facebook, kvůli tomu lidé z různých koutů světa nemohli využívat několik hodin aplikaci Messenger:

Nechte tu svou myšlenku