TOP 5 nejlepší online zdrojů pro pomoc s výukou a přípravou na maturitu

TOP 5 zdrojů online výuky pro studenty středních škol a gymnázií
Školství Zajímavosti

TOP 5 nejlepší online zdrojů pro pomoc s výukou a přípravou na maturitu

1. ucseonline.cz

 

 Studentský portál ucseonline.cz, je prostor, kde najdeš veškeré materiály do školy, které potřebuješ ke své výuce. Aktuálně nabízí tisíce kvalitně zpracovaných školních zápisků, rozborů děl k maturitě a mnoho dalšího. Hlavní výhodou je, že je zcela zdarma a jeho intuitivní design ti dovoluje přehledně vyhledávat a orientovat se v obsahu. Je určený pro studenty základní a středních škol – převážně gymnázií.

Web: www.ucseonline.cz

2. Khanova škola

 

Spolek Khanova škola vznikla v roce 2012 jako občanské sdružení s cílem propagace a podpory bezplatného vzdělávacího webu khanacademy.org.

Americká organizace Khan Academy ve světě proslula poskytováním bezplatných vzdělávacích videí. Vzdělávací web navštěvují napříč všemi kontinenty miliony uživatelů, kteří si mohou vybrat z oblastí od matematiky přes biologii, chemii, programování nebo dějiny umění.

Hlavní činností spolku Khanova škola je lokalizace této platformy a jejího obsahu pro potřeby českého prostředí. V neposlední řadě se Khanova škola zasazuje o propagaci alternativních forem vzdělávání v českém prostředí.

Web: https://khanovaskola.cz/

3. Čtenářský deník

 

Čtenářský deník je online platforma, která poskytuje studentům podrobné rozbory děl české a světové literatury. Stránka obsahuje rozbory, životopisy autorů, významná díla a další informace týkající se literatury.

Web: www.ctenarsky-denik.cz

4. Rozbor díla

 

Rozbor-dila.cz je další skvělý zdroj pro studenty středních škol hledající rozbory literárních děl, zvláště těch, které se často objevují na maturitních zkouškách. Stránka pokrývá široké spektrum českých i světových děl a také nabízí užitečné články o literárních žánrech, epochách a teorii.

Web: rozbor-dila.cz

5. Studijní svět

 

Studijni-svet.cz je rozsáhlá databáze maturitních otázek a materiálů pro studenty středních škol. Na stránce naleznete maturitní testy, zápisky a rozbory děl z českého jazyka, cizích jazyků, dějepisu a dalších předmětů.

Web: studijni-svet.cz

Nechte tu svou myšlenku